Biografie

1962
Op 19 oktober word ik geboren te Groningen.

1966-1988
Ik ga naar school en word wetenschapper.

1988
Iemand geeft me een schrift en zegt: 'Ga jij maar eens een kinderboek schrijven'.
Ik doe het niet.

1990
Ik denk: 'Hmm. Toch eens proberen...'.

1991
Met het verhaal 'Een ober van niks' doe ik mee aan een wedstrijd. Ik win en de prijs is dat het verhaal wordt uitgegeven als prentenboek met illustraties van Philip Hopman. Ik ontdek dat wat ik schrijf prentenboeken kunnen worden! Dat wist ik niet!

1992 - 1999
Ik ga voor de Disneytijdschriften werken, waar ik van alles schrijf voor de Donald Duck en de Disneyland. Op vrije dagen werk ik aan mijn boeken. Ik maak er een paar samen met Philip Hopman.

2000
Ik vertrek bij de Disneyredactie. Vanaf nu leef ik van schrijven! Brood kopen en dan betalen met geld dat ik heb verdiend met schrijven. Ik vind het geweldig.

2000 - 2020

Ik schrijf boeken! Elk jaar wel een of twee en soms drie. Mensen vragen wel eens: 'Wordt dat nooit saai, steeds maar weer een boek?' Het antwoord is: 'Nee nee nee! Helemaal niet!' 

Ongeveer de helft van mijn boeken zijn prentenboeken. De andere zijn bedoeld voor oudere kinderen. Ik werk samen met heel veel geweldige tekenaars: zoals Kees de Boer, Wouter Tulp, Alice Hoogstad, Noëlle Smit en, nu net in 2020, Sebastiaan van Doninck. Soms krijgen mijn boeken ook prijzen, zoals een Zilveren Griffel.

Ook vertaal ik wel eens een boek. Bijvoorbeeld die over Dog Man.

.

Tjibbe Veldkamp

Aangesloten bij