top of page

Biografie

1962
Op 19 oktober word ik geboren te Groningen.

1966-1988
Ik ga naar school en word wetenschapper.

1988
Iemand geeft me een schrift en zegt: 'Ga jij maar eens een kinderboek schrijven'.
Ik doe het niet.

1990
Ik lees een prachtig boek van Russell Hoban (Het marsepeinen varkentje) en denk: 'Hmm. Toch eens proberen...'.

1991
Met het verhaal 'Een ober van niks' doe ik mee aan een wedstrijd. Ik win en de prijs is dat het verhaal wordt uitgegeven als prentenboek met illustraties van Philip Hopman. Ik ontdek dat wat ik schrijf prentenboeken kunnen worden! Dat wist ik niet!

1992 - 1999
Ik ga voor de Disneytijdschriften werken, waar ik van alles schrijf voor de Donald Duck en de Disneyland. Op vrije dagen werk ik aan mijn boeken. Ik maak er een paar samen met Philip Hopman.

2000
Ik vertrek bij de Disneyredactie. Vanaf nu leef ik van het schrijven! Brood kopen en dan betalen met geld dat ik heb verdiend met schrijven. Ik vind het geweldig.

2000 - 2024

Ik schrijf boeken. Elk jaar wel een of twee en soms drie. Mensen vragen wel eens: 'Wordt dat nooit saai, steeds maar weer een boek?' Het antwoord is: 'Nee nee nee! Helemaal niet! Elk boek is een nieuw avontuur!'

Ik blijk een enorme geluksvogel te zijn. Ik mag samenwerken met veel fantastische tekenaars zoals Kees de Boer, Wouter Tulp, Alice Hoogstad, Noëlle Smit en Sebastiaan van Doninck. Wat ook heerlijk is: mensen kopen mijn boeken. Hierdoor leven sommige van mijn boeken (zoals Tim op de Tegels en Agent en Boef) best lang. Ook mag ik boeken vertalen, zoals die over Dog Man en Super Luier Baby. En dan krijg ik óók nog af en toe een prijs. Ik zei het al: geluksvogel.

bottom of page